Skocz do zawartości


Jak Zostać Dobrym Hostem


39 odpowiedzi w tym temacie

#1 Arthur_I

    Świeżo upieczony forumowicz

  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Serwer: EuroBattle.net

Napisano 15 June 2007 - 05:40

Cześć witam wszystkich zapalonych strategów DotA. Jestem bardzo świeżym fanem więc chciałbym nauczyć się podstawowych zasad bycia dobrym hostem. Mam kilku kolo i często zakładam grę ale nie potrafię np. sprawdzać czasu ping, narodowości graczy ani ban listy proszę o pomoc i wyczerpujące info. Z góry dzięks i pozdro smile.gif

#2 Ayden

    The One

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1868 postów
  • Gender:Male
  • Interests:DotA, DotA 2, League of Legends
  • Serwer: Garena
  • Nick: Ayden / Aydenero

Napisano 15 June 2007 - 10:05

Hmmm ciężko konkretnie na to odpowiedzieć jednak może tak:

Dla Polaków bardzo dobrym łączem jest odziwo Neostrada, dla zagranicznych - fatalne. Jeżeli masz zew. IP typu światłowody(kiepski przeciw innym światłowodom), kablówka (nie wszystkie) no i czasem telefoniczne łącza. Radiówki są fatalne i ogólnie nie polecam (większość - nie wszystkie). Upload nie ma większego znaczenia na eurobattle.net jednak 256 kb\s będzie okna 5v5.

Pingi sprawdzać możesz poprzez banlistę, którą znajdziesz u nas w DOWNLOAD. Banlist jest banalnie prosta smile.gif odpalamy przed grą, zakładamy jakąś i czekamy aż wejdą gracze. Wtedy wpisujemy \fromall oraz \pingall i sprawdzamy.

Polska ma kiepskie połączenia z Rosją i Bałkanami. Dobrą z Czechosłowacją, Skandynawią, UK, CA, US. Inne kontynenty będą miały o wiele wyższe pingi niż te z Europy, czyli gdzieś powyżej 100ms.
http://www.lol-europe.com/ - Eropejska wersja league of Legends, zarejestruj się już dziś!
http://official.lol-europe.com/telechargement.php - tutaj ściągamy, jeżeli nie widzimy obrazków, klikamy na samej górze po prawej stronie na flagę Wielkiej Brytanii i wtedy DOWNLOAD

Nick: Aydenero
Server: EU


"Life's simple. Kill or be killed. A survivor's code, My code"

#3 Arthur_I

    Świeżo upieczony forumowicz

  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Serwer: EuroBattle.net

Napisano 16 June 2007 - 10:49

CYTAT(Ayden @ Jun 15 2007, 09:05) <{POST_SNAPBACK}>
Hmmm ciężko konkretnie na to odpowiedzieć jednak może tak:

Dla Polaków bardzo dobrym łączem jest odziwo Neostrada, dla zagranicznych - fatalne. Jeżeli masz zew. IP typu światłowody(kiepski przeciw innym światłowodom), kablówka (nie wszystkie) no i czasem telefoniczne łącza. Radiówki są fatalne i ogólnie nie polecam (większość - nie wszystkie). Upload nie ma większego znaczenia na eurobattle.net jednak 256 kb\s będzie okna 5v5.

Pingi sprawdzać możesz poprzez banlistę, którą znajdziesz u nas w DOWNLOAD. Banlist jest banalnie prosta smile.gif odpalamy przed grą, zakładamy jakąś i czekamy aż wejdą gracze. Wtedy wpisujemy \fromall oraz \pingall i sprawdzamy.

Polska ma kiepskie połączenia z Rosją i Bałkanami. Dobrą z Czechosłowacją, Skandynawią, UK, CA, US. Inne kontynenty będą miały o wiele wyższe pingi niż te z Europy, czyli gdzieś powyżej 100ms.


Wielkie dzięki odpalam Frozen-a i zakładam grę biggrin.gif Do piąter rano murowane.

CYTAT(Ayden @ Jun 15 2007, 09:05) <{POST_SNAPBACK}>
Hmmm ciężko konkretnie na to odpowiedzieć jednak może tak:

Dla Polaków bardzo dobrym łączem jest odziwo Neostrada, dla zagranicznych - fatalne. Jeżeli masz zew. IP typu światłowody(kiepski przeciw innym światłowodom), kablówka (nie wszystkie) no i czasem telefoniczne łącza. Radiówki są fatalne i ogólnie nie polecam (większość - nie wszystkie). Upload nie ma większego znaczenia na eurobattle.net jednak 256 kb\s będzie okna 5v5.

Pingi sprawdzać możesz poprzez banlistę, którą znajdziesz u nas w DOWNLOAD. Banlist jest banalnie prosta smile.gif odpalamy przed grą, zakładamy jakąś i czekamy aż wejdą gracze. Wtedy wpisujemy \fromall oraz \pingall i sprawdzamy.

Polska ma kiepskie połączenia z Rosją i Bałkanami. Dobrą z Czechosłowacją, Skandynawią, UK, CA, US. Inne kontynenty będą miały o wiele wyższe pingi niż te z Europy, czyli gdzieś powyżej 100ms.


Sorki ale po wpisaniu /fromall lub /pingall wyświetla mi się komunikat - "to nie jest poprawna komenda ..." Coś robię nie tak Help plz

#4 Ayden

    The One

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1868 postów
  • Gender:Male
  • Interests:DotA, DotA 2, League of Legends
  • Serwer: Garena
  • Nick: Ayden / Aydenero

Napisano 16 June 2007 - 18:00

Pamiętaj by najpierw odpalić banlistę zanim jeszcze zaczniesz grać, dopiero później gdy już jakaś grę założysz i ludzie do tej gry wejdą (nie musisz być nawet hostem) dane komendy będą działać. Wpisujesz obie komendy w zwykłym chacie smile.gif - po wpisanu komend jeszcze możesz nacisnąć CTRl+V żeby skopiowało na chata.
http://www.lol-europe.com/ - Eropejska wersja league of Legends, zarejestruj się już dziś!
http://official.lol-europe.com/telechargement.php - tutaj ściągamy, jeżeli nie widzimy obrazków, klikamy na samej górze po prawej stronie na flagę Wielkiej Brytanii i wtedy DOWNLOAD

Nick: Aydenero
Server: EU


"Life's simple. Kill or be killed. A survivor's code, My code"

#5 Arthur_I

    Świeżo upieczony forumowicz

  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Serwer: EuroBattle.net

Napisano 17 June 2007 - 10:29

I tak robię ale nadal nie działa jak przełączę na okno Arank w czasie zakładania gry (alt + tab) to widzę niki wszystkich graczy i czasy ping ale w samym warcrafcie przed rozpoczęciem gry wpisując w czacie komendę nadal wyświetla się komunikat - nie ma takiego polecenia ... może trzega jakoś skonfig. warcrafta albo w samym programie Arank coś trzeba ustawić ja tylo zainstalowałem program uruchamiam go przed grą loguję się na battle net i zakładam grę. Na górze Arank widnieje komunikat że połączyłem się z battle net i wyświetla się nazwa gry wię chyba jest wszystko w dobrze. Normalnie noob ze mnie jak nic smile.gif
Sory że tak ciągne ten tematale mi zależy zgóry dzięk za odpo

#6 SvM

    Pan i Wuatca

  • Administrator
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 3390 postów
  • Gender:Male
  • Serwer: Garena
  • Nick: SvM

Napisano 17 June 2007 - 12:32

Mi się wydaje, że komentarze powyżej tyczyły się nie Arank, a tej banlisty tongue.gif

http://www.wc3banlist.de/
Szanuj admina swego, bo możesz mieć gorszego :D
Kontakt w sprawach administracyjnych tylko przez PW!!

The Last True Gangbang Lover ;)

#7 Arthur_I

    Świeżo upieczony forumowicz

  • Użytkownik
  • 7 postów
  • Serwer: EuroBattle.net

Napisano 19 June 2007 - 00:52

CYTAT(SvM @ Jun 17 2007, 11:32) <{POST_SNAPBACK}>
Mi się wydaje, że komentarze powyżej tyczyły się nie Arank, a tej banlisty tongue.gif

http://www.wc3banlist.de/


Lol zły program wgrałem już mam odpowiedni ale jak to się ustawia?????? blink.gif help

CYTAT(Arthur_I @ Jun 18 2007, 23:17) <{POST_SNAPBACK}>
Lol zły program wgrałem już mam odpowiedni ale jak to się ustawia?????? blink.gif help


heh już udało się pierwszy leaver zbanowany polecenia działają wszystkie dzięki zapomoc
P.S.komunikat o nieprawidłowym poleceniu i tak się wyświetla ale to nie ma znaczenia Pozdro biggrin.gif

#8 psychoDAD

    Bełkoczący forumowicz

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 120 postów
  • Gender:Male
  • Location:krK
  • Serwer: Garena
  • Nick: psych0l)ad

Napisano 22 June 2007 - 17:48

Podepnę się do tematu,

Jakie łącze jest potrzebne do hostowania gier na bn?

Przymierzam się do zmiany łącza i chce wziąć takie bym mógł spokojnie hostować gry 5v5.

#9 Kkeld

    Demagog forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 600 postów
  • Gender:Male
  • Location:Warm Place
  • Serwer: Northrend
  • Nick: Kkeldorn

Napisano 26 June 2007 - 20:51

Mój kolega ma Dialog 2mb i spokojnie mu wystarcza.

Moje łącze to 1mb z kablówki i raczej doty nie hostuję, ale to dlatego, że mamy dobrych hostów ze skandynawii w klanie. Nie wiem jakby to wyszło z dotą. Jak hostowałem gierki typu Uther's Party to ludzie generalnie nie skarżyli sie, ale też nie było idealnie.

#10 Ayden

    The One

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1868 postów
  • Gender:Male
  • Interests:DotA, DotA 2, League of Legends
  • Serwer: Garena
  • Nick: Ayden / Aydenero

Napisano 26 June 2007 - 21:30

Na battle.net oraz na eurobattle.net wystarczy 256 kb/s oraz poprostu dobre łącze (co znaczy dobre? poprostu porządny internet - nie da się tego wyjaśnić), a na GGC ponad 1 mb/s to samo przy listcheckerze.
http://www.lol-europe.com/ - Eropejska wersja league of Legends, zarejestruj się już dziś!
http://official.lol-europe.com/telechargement.php - tutaj ściągamy, jeżeli nie widzimy obrazków, klikamy na samej górze po prawej stronie na flagę Wielkiej Brytanii i wtedy DOWNLOAD

Nick: Aydenero
Server: EU


"Life's simple. Kill or be killed. A survivor's code, My code"

#11 Gaav

    Expert forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7712 postów
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz
  • Serwer: Azeroth
  • Nick: pinq_

Napisano 26 June 2007 - 22:13

na bnet ( i nie tylko) przy 512 kb/s mniej lub bardziej 'efekciarskie' czary potrafia kompletnie zdominowac gre lagami, np shaker+maiden+sk i just mega lagg wink.gif jeszcze jak dojdzie leshrac itp.. 1mb co najmniej, chyba ze pub apem wink.gif

#12 Ayden

    The One

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1868 postów
  • Gender:Male
  • Interests:DotA, DotA 2, League of Legends
  • Serwer: Garena
  • Nick: Ayden / Aydenero

Napisano 26 June 2007 - 22:53

To już wymagania sprzętowe nijeżeli łącze smile.gif takie jakie napisałem jest ok smile.gif wiem z doświadczenia, czasem mniejszy upload jest lepszym hostem niż ten co ma większy. Wszystko zależy od typu łącza. Jedni mogą być dobrzy tylko dla własnego kraju a inni dla reszty świata.
http://www.lol-europe.com/ - Eropejska wersja league of Legends, zarejestruj się już dziś!
http://official.lol-europe.com/telechargement.php - tutaj ściągamy, jeżeli nie widzimy obrazków, klikamy na samej górze po prawej stronie na flagę Wielkiej Brytanii i wtedy DOWNLOAD

Nick: Aydenero
Server: EU


"Life's simple. Kill or be killed. A survivor's code, My code"

#13 AbiSh

    Świeżo upieczony forumowicz

  • Użytkownik
  • 9 postów
  • Gender:Male
  • Interests:PC/Gry
  • Serwer: EuroBattle.net
  • Nick: AbiShek

Napisano 27 June 2007 - 07:06

Ja mam kablówkę 1024/750 kb/s I wszystko jest bajerka.(dobr komp też swoje daje biggrin.gif)
Ja nie mam lagów koledzy z klanu nie mają(niektórzy czaasem jak ściągają :/)I panowie z innych krajów też nie(nawet HR CS TR RU)Więc jestem szcęśliwy a co do ban listy polecam jeszcze jak ktos wyjdzie komende /banlast i masz gostka z banowanego.
Jak chcesz sprawdzać czy ktoś jest na ban liscie u ciebie to ona ci sama powie a ty możesz to wkleić i pokazać innym niech zbanują.Jeżeli jednak nie wyskoczy a nick wyda sie znajomy wpisz /checkall.
po kłopocie.
Jakieś pytania piszcie.

Użytkownik AbiSh edytował ten post 27 June 2007 - 07:06


#14 Gaav

    Expert forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7712 postów
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz
  • Serwer: Azeroth
  • Nick: pinq_

Napisano 27 June 2007 - 09:33

banlista jest z dupy, robisz kolejne konto i juz nie jestes zbanowany, powiesz ze ip zapisuje? pff, tylko przez 24 godziny i jak ktos ma zmienne ip to jeszcze wieksza lipa

#15 Kkeld

    Demagog forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 600 postów
  • Gender:Male
  • Location:Warm Place
  • Serwer: Northrend
  • Nick: Kkeldorn

Napisano 27 June 2007 - 10:41

Ale nie ma innego sposobu przeciwdziałania. Z resztą banlista jest pod puby bo jak grasz w lidze to i tak za wyjście dostaniesz bana, a nowe konto nie pomoże bo musisz zostać np zaproszony.

#16 psychoDAD

    Bełkoczący forumowicz

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 120 postów
  • Gender:Male
  • Location:krK
  • Serwer: Garena
  • Nick: psych0l)ad

Napisano 27 June 2007 - 11:27

Mam nowe łącze! smile.gif

1Mb/1Mb - daje radę, ping do onetu 5-10ms smile.gif

#17 TMH

    Forumowa Legenda

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 1147 postów
  • Gender:Male
  • Location:UK
  • Serwer: Inny...
  • Nick: TMH(L)

Napisano 27 June 2007 - 22:47

upload powyzej 512 kb/s
komputer z dobrymi parametrami bez lagow
banlista (jesli gra sie puby) wink.gif i to chyba wszystko co zalezy od hostawna gier
CYTAT(NiQ_)
Siema, wplacilem 50 zl na PDL, ale widze ze tej strony jednak nie robicie. Moze mi ta kase ktos oddac?

#18 Bargian

    Niemy forumowicz

  • Użytkownik
  • Pip
  • 29 postów
  • Gender:Male
  • Location:Olecko
  • Serwer: Northrend
  • Nick: Bargian

Napisano 03 July 2007 - 16:24

Polecam jeszcze Listcheckera sprawdzic. Np. kolesie z GDC nie chca grac na hoscie bez LC smile.gif
Fajny programik ktory hostuje tworzac cos w stylu LANu z osobami ktore dolaczaja, zmniejsza pingi i to znacznie (30-50%) ale (ponoc) zwieksza szanse, ze kogos wyrzuci z gry.
http://bonta.kun.free.fr/listchecker/ tutaj masz wszystko napisane

#19 Gaav

    Expert forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7712 postów
  • Gender:Male
  • Location:Bydgoszcz
  • Serwer: Azeroth
  • Nick: pinq_

Napisano 03 July 2007 - 17:20

sam LC czesto wywala errora itp. wiesz wazne jest zeby zapisywac gre co jakies 5 minut

#20 BaDi

    Demagog forumowy

  • Użytkownik
  • PipPipPipPipPip
  • 531 postów
  • Gender:Male
  • Serwer: Inny...

Napisano 03 July 2007 - 17:34

Gram już sporo na europickup'ach i tam 95% hostów to LC i bardzo dobrze się one sprawuja tongue.gif.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych