IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Regulamin, Dota Cup by Progressive Gaming
ShroomOfDoom
post Dec 4 2009, 22:03
Post #1

Invoker

Grupa: Użytkownik
Serwer: Garena
Nick: Nedar.

0. Spis treści::

1. Informacje ogólne:
    1.1. Organizatorami turnieju DotA Cup by Progressive Gaming jest Progressive Gaming Turniej jest organizowany przy wsparciu dota.pl
    1.2. Głównymi administratorami turnieju są Nedar, Shisha i moviemaker Neawin.
    1.3. Kontakt z administratorami możliwy jest poprzez prywatną wiadomość: Nedar, Shisha
    1.4. W sytuacjach nie uregulowanych postanowieniami niniejszego regulaminu, ostateczna decyzja należy do administratorów turnieju.
    1.5. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do modyfikacji regulaminu.
    1.6. Udział w turnieju jest równoznaczny ze znajomością oraz akceptacją niniejszego regulaminu.
    1.7. Pod koniec każdego sezonu najlepsze drużyny będą dodawane do Hall of Fame, ilość wygranych lub zajmowanych miejsc w edycjach będzie przesądzała o występie w ostatnich, międzynarodowych edycjach z większą pulą nagród i prestiżowymi drużynami (jeżeli te wyrażą chęć grania, a trzeba mieć nadzieję, iż tak.)

2. Tryb rozgrywek:
    2.1. Turniej rozgrywany będzie na mapie DotA Allstars 6.66b.
    2.2. System rozgrywek - 5v5 (oznacza to, iż obie drużyny muszą posiadać minimum pięciu graczy, aby wziąć udział w rozgrywkach; w razie niestawienia się chociaż jednego gracza w wyznaczonym czasie, gra zostaje oddana przeciwnikom, chyba, że owy zespół i organizatorzy zezwolą na przełożenie meczu).
    2.3. We wszystkich grach obowiązującym trybem gry jest -cm.
    2.4. Wszystkie gry turnieju muszą zostać rozegrane na platformie Garena, chyba że drużyny porozumieją się w sprawie gry na innej platformie.
    2.5. Rozgrywki zostały podzielone na: fazę grupową, drabinkę wygranych.
    2.6. Wszystkie mecze grupowe rozgrywane są systemem Bo1 (do jednej wygranej gry).
    2.7. W fazie pucharowej (drabinka wygranych) obowiązuje system Bo1.
    2.8. W wielkim finale obowiązujący system gry to Bo3, jednak drużyna, która awansowała z drabinki wygranych zaczyna z przewagą jednej gry.
    2.9. W grach rozgrywanych systemem Bo3, począwszy od gry drugiej, należy użyć komend -cm 1 lub -cm 2, aby określić, która drużyna ma zaczynać draft. Drużyny zaczynają w kolejnych grach na zmianę.
    2.10. W wielkim finale wybór tego, kto ma zacząć draft w pierwszej grze, należy do drużyny, która odniosła najwięcej zwycięstw w turnieju.

3. Zapisy i system rozgrywek:
    3.1. Drużyny powinny zapisać się za pośrednictwem forum.dota.pl w terminie do 11. grudnia 2009. W czasie rejestracji każdy użytkownik jest zobowiązany podać swoje konto Garena.
    3.2. W pierwszej fazie grupowej z każdej grupy do następnej rundy przejdą dwie drużyny z największą ilością punktów. W przypadku, gdy dwie lub więcej drużyn ma taki sam bilans, decydują starcia bezpośrednie lub tie-breaker.
    3.3. Drużyny mogą ustalać pomiędzy sobą datę rozegrania meczu, lecz musi być ona podana organizatorom z odpowiednim wyprzedzeniem. W przypadku braku takiego porozumienia, mecz musi być rozegrany w terminie podanym przez organizatora rozgrywek.
    3.4. Każda drużyna jest zobowiązana do udostępnienia składu przed pierwszą rozegraną grą w turnieju. Należy też podać, która osoba jest odpowiedzialna za kontakt z innymi drużynami.
    3.5. W żadnej drużynie nie mogą grać obcokrajowcy. Dozwolone jest jednak granie z innego kraju. W kolejnej edycji to ograniczenie zostanie najprawdopodobniej zniesione.
    3.6. Terminarz turnieju zostanie dostosowany do ilości zapisanych drużyn i udostępniony w oddzielnym temacie przed jego rozpoczęciem.

4. Zasady gry:
    4.1. Specjalne wykorzystywanie błędów w grze jest zabronione i równoznaczne z poddaniem gry.
    4.2. Creep-skipping, czyli atakowanie budynków przeciwnika bez obecności własnych jednostek, jest dozwolony w przypadku 2 pierwszych wież . Atakowanie wież w bazie bez creepów jest dozwolone, jeżeli wieża lub rax mają poniżej 10% życia..
    4.3. Dzielenie się przedmiotami jest zabronione. Zasada ta nie tyczy przedmiotów, których opis mówi, iż można je dzielić, oraz przedmiotów dostępnych w Ancient of Wonders. Przedmioty bez ładunków należy zwrócić w rozsądnym czasie. Przedmiotów otrzymanych od sojusznika nie należy sprzedawać.
    4.4. W celu kupienia przedmiotu dozwolone jest dzielenie się kontrolą bohatera na krótki okres czasu, jednak trzeba pamiętać, aby po zakupie owy przedmiot trafił jak najszybciej do właściciela.
    4.5. Przedmioty, które wypadły z przeciwnika lub jego kuriera, mogą zostać sprzedane lub oddane sojusznikowi.
    4.6. Maksymalnie 2 Guinsoo's Scythe of Vyse są dozwolone w każdej drużynie.
    4.7. Maksymalnie 2 Khadgar's Pipe of Insight są dozwolone w każdej drużynie.
    4.8. Zabronione jest wykorzystywanie czarów typu Fissure lub Sprout i Wardów Venomancera, aby zablokować wejście do własnej bazy. Blokowanie drogi własnych creepów za pomocą tych umiejętności jest dozwolone tylko wtedy, gdy robi sę to z intencją ratowania sojusznika lub zabicia przeciwnika.
    4.9. Dozwolone jest korzystanie z programów trzecich, które modyfikują domyślne skróty klawiszowe. Wykorzystanie programów innego typu jest zabronione i powinno być skonsultowane z organizatorami.

5. Przebieg gry:
    5.0. Dopuszczalne spóźnienie dowolnej z drużyn na umówiony termin rozgrywek wynosi 20 minut.
    5.1. Drużyny powinny porozumieć się między sobą w sprawie tego, kto ma być hostem w grze. Przy braku takiego porozumienia, neutralny host zostanie wskazany przez organizatorów.
    5.2. Obie drużyny powinny przetestować dostępnego hosta przed rozpoczęciem gry. W przypadku, kiedy minimum dwóch graczy należących do przeciwnych drużyn zacznie skarżyć się na lagi podczas rozgrywki, należy zrobić save'a i znaleźć odpowiedniego hosta, jeżeli nie ma takiej możliwości, należy grać dalej.
    5.3. Organizatorowi przysługuje prawo wskazania obserwatorów gry. Organizator może także zadecydować o tym, iż mecz będzie streamowany poprzez GarenaTV.
    5.4. Z każdej gry zwycięzca jest zobowiązany do zapisania powtórki (w przypadku gier bez wczytywania stanu gry) i zrzutu ekranu końcowego jej stanu oraz udostępnienia ich na forum w temacie meczu po zakończeniu rozgrywek.
    5.5. Gra powinna być regularnie zapisywana. Pierwszy save powinien mieć miejsce bezpośrednio po First Blood. Kolejne powinny być wykonywane co 10 minut, po większych walkach, w razie innych ważnych momentów w grze (np. zniszczenie baraków) lub na prośbę jednej z drużyn.
    5.6. W przypadku rozłączenia jednego z graczy, należy wgrać ostatni zapisany stan gry (jeżeli został wykonany w przeciągu ostatnich 10 minut). W przypadku, gdy jedna z drużyn uzyskała przewagę (którą definiuje się jako minimum 6 punktów od ostatniego zapisanego stanu gry, gdzie każdy zabity bohater liczy się za 1 punkt, wieża za 2, a barak za 3), decyzja o ewentualnym wczytaniu stanu gry należy do niej. Jeżeli gracz został rozłączony przed First Blood, gra musi zostać powtórzona, a każdy gracz musi wybrać tego samego bohatera, kupić te same przedmioty i udać się na tą samą linię.
    5.7. Po rozłączeniu gracza należy pozostać w grze i poczekać na jego powrót do 5 minut. Jeżeli gracz nie powróci, to w przypadku rozłączenia przed First Blood, drużyna może zastąpić go innym graczem. W przypadku rozłączenia po First Blood, gra musi zostać kontynuowana.
    5.8. Jeżeli ten sam gracz został rozłączony więcej niż 2 razy w ciągu tej samej gry, drużyna przeciwna nie ma obowiązku wczytywania stanu gry i może nakazać jej kontynuowanie bez niego.
    5.9. W przypadku gdy gracz zostanie rozłączony i gra jest kontynuowana, przedmioty jego bohatera mogą zostać sprzedane lub pozostawione na nim, jednak nie mogą zostać przejęte przez żadnego innego bohatera. W obu przypadkach dozwolone jest używanie bohatera.
    5.10. Każdej drużynie przysługuje do pięciu minut pauzy na grę.

Nagrody:
I. miejsce - Server TS2 30 slotów na miesiąc + 75zł
II. miejsce - Server TS2 30 slotów na miesiąc + 50zł
III. miejsce - Server TS2 20 slotów na miesiąc + 25zł

Osoby i Klany zbanowane z turniejów: WatH_Godzilla, Jacob, Krii, MofK, mandaryn, Wezyr, Uniquelo, sng

Ten post został edytowany przez ShroomOfDoom: Jan 27 2010, 18:55

--------------------

Potężna wichura, łamiąc duże drzewa,
trzciną zaledwie tylko kołysze.
Uważaj! Uważaj! Uważaj! Uważaj!
Tak, wiem, wtedy nie będzie zmiłowania,
łaski nie będzie.
Tak wiem, dziś nasza kolej,
już ustawiony sprzęt jest na stole.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
będzie dzisiaj kamikadze.
Tak wiem będą jasełka,
wszyscy gotowi i nikt nie pęka,
kamień na kamieniu tutaj nie zostanie.
My królowie mety, ryjemy berety - Stachursky
Go to the top of the page

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Dec 5 2009, 08:33
Post #2

Invoker

Regulamin zmieniony, a ja czyszczę spam. Pozdrawiam.

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post
alti
post Dec 5 2009, 10:52
Post #3

Zły modek

Grupa: Super Moderator
Nick: OtherKindOfEvil

Popraw ten punkt

3.5. W każdej drużynie nie może występować więcej niż zero osób nie będących obywatelami Polski; dozwolone jest jednak granie z innego kraju.

W zadnej druzynie nie moga grac obcokrajowcy. Dozwolone jest jednak granie z innego kraju.

4.8. Zabronione jest wykorzystywanie czarów typu Fissure lub Sprout, aby zablokować wejście do własnej bazy. Blokowanie drogi własnych creepów za pomocą tych umiejętności jest dozwolone tylko wtedy, gdy robi sę to z intencją ratowania sojusznika lub zabicia przeciwnika.

Dodaj wardy venomancera. Nimi da sie tez zablokowac creepy przy odrobinie umiejetnosci.

Ten post został edytowany przez alti: Dec 5 2009, 10:54

--------------------

Anime-Planet.com - anime | manga | reviews

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Dec 5 2009, 11:07
Post #4

Invoker

Poprawione wink.gif

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post
Arbooz
post Dec 5 2009, 13:50
Post #5

Invoker

Nick: Arbooz

CYTAT
5.1. Dopuszczalne spóźnienie dowolnej z drużyn na umówiony termin rozgrywek wynosi 20 minut.
5.0. Drużyny powinny porozumieć się między sobą w sprawie tego, kto ma być hostem w grze. Przy braku takiego porozumienia, neutralny host zostanie wskazany przez organizatorów.
5.1. Obie drużyny powinny przetestować dostępnego hosta przed rozpoczęciem gry. W przypadku, kiedy minimum dwóch graczy należących do przeciwnych drużyn zacznie skarżyć się na lagi podczas rozgrywki, należy zrobić save'a i znaleźć odpowiedniego hosta, jeżeli nie ma takiej możliwości, należy grać dalej.
5.2. Organizatorowi przysługuje prawo wskazania obserwatorów gry. Organizator może także zadecydować o tym, iż mecz będzie streamowany poprzez GarenaTV.

Numerki do poprawienia

Ten post został edytowany przez Arbooz: Dec 5 2009, 13:50

--------------------

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Dec 6 2009, 23:15
Post #6

Invoker

1.7 Pod koniec każdego sezonu najlepsze drużyny będą dodawane do Hall of Fame, ilość wygranych lub zajmowanych miejsc w edycjach będzie przesądzała o występie w ostatnich, międzynarodowych edycjach z większą pulą nagród i prestiżowymi drużynami (jeżeli te wyrażą chęć grania, a trzeba mieć nadzieję, iż tak.)

I nie piszcie do mnie, na jakiej to będzie zasadzie, ale będzie, gdyż tylko najwytrwalsi i najlepsi mogą walczyć z lepszymi drużynami z poza Polski. Nawet, jak nie będą to mymy itp. to może akurat... A przewidywane nagrody są na prawdę spore, co może zachęcić ich do występu.

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post
Sh1sha
post Jan 14 2010, 17:12
Post #7

الشيشة

Grupa: Moderator działu DotA
Nick: Szajsza

Zmiana wersji z 6.64 na 6.66

+Quote Post
nIQ!
post Jan 14 2010, 17:39
Post #8

punkciki!

imo jak juz, to lepiej na 6.65, bo wersja szatana wyszla dopiero dzisiaj :/

--------------------

O_O

+Quote Post
srsly
post Jan 14 2010, 18:03
Post #9

KuroKy

nie, bo wtedy FD nie musi powtarzac meczu.

--------------------
łatwo.

+Quote Post
Sh1sha
post Jan 14 2010, 18:05
Post #10

الشيشة

Grupa: Moderator działu DotA
Nick: Szajsza

Wersja jest zmieniona na 6.66 ze względu na powrót do starej ursy, a wszyscy nowi i zmienieni hero dalej są niedostępni w CM

+Quote Post
Even
post Jan 14 2010, 18:27
Post #11

Kolega Demona

Grupa: Junior Admin
Nick: kamikadzePL
Klan: Muminki!

to nie lepiej na 6.64 dalej grać ? w koncu ursa jest taka sama jak byla a nowych hero i tak nie ma ^^
Nie rozumiem, nie przeszlismy na 6.65 bo... bo ursa była lekko przybuffowana, podczas gdy na 6.64 taka spectre/panda to były omfgimba 1st ban?

Ogarnijcie sie i trzymajcie się wczesniej ustalonych zasad ( w regulaminie nie było nic o zmiany wersji na nową, bo gdyby była to by nie było problemu w meczu FD.

--------------------
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy ochrzcili mnie jako najlepszego moderatora roku! Ucieszycie się niezmiernie, powiadam Wam, gdyż w tematach dyskusyjnych zabraknie moich postów, choć oczywiście zbędne posty będą usuwane ;)
Szkoda jednak,, że tak mało jest ludzi, z którymi można podyskutować na poziomie...

"Bycie 'pro' nie oznacza tego, że masz 100 cs'a w 15 minucie, lub 20:0 pod koniec gry. Bycie 'pro' to stan umysłu, a jedynym sposobem na polepszenie swoich umiejętności, jest zmiana toku rozumowania na inny"

Co Ty tam wiesz o byciu pro ...

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Jan 14 2010, 18:31
Post #12

Invoker

Shisha to noobek, gramy na starej, dopóki Icefrog nie ogłosi, iż dana kolejna wersja jest stabilna...

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post
GieWu(Z)etka
post Jan 14 2010, 18:38
Post #13

Stalker

Nick: Grasz^W^zielonE
Klan: ZemstaTwojejStarej

Śmiem kwestionować nakaz Noobka Shishy, FD przechodzi dalej.
Elitarni oddaja W/O, apeluję aby nie karać ich minusowymi pkt !

Czesc Shisha.

Ten post został edytowany przez GieWu(Z)etka: Jan 14 2010, 18:45

--------------------

Zawsze chciałem taką mieć ! :(

Życie to teatrzyk
Nikt się nie ogląda
Każdy patrzy
Jak zdobyć główną rolę
Najlepiej raz, dwa, trzy
I *******ę...

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Jan 14 2010, 18:42
Post #14

Invoker

Nie ma minusowych pkt już, lol smile.gif W regulaminie jest, że gramy na 6.64, to na tej gramy, musicie powtórzyć, chyba, że Elitarni wam przyznają wygraną. Po prostu ostrzeżenie dostajecie i tyle.

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post
serdel
post Jan 14 2010, 18:44
Post #15

Invoker

Nick: Srdl

CYTAT(Czarnoksieznik @ Jan 14 2010, 18:18) *
no to *****, w/o
adminie przywołuje Cie do ogarniecia czachy bo nie bardzo

no cze , jesli nie widziales jego foty , to radze nie karac ich , typ wyrwie ci kregoslup na lanie spojrzeniem

Ten post został edytowany przez serdel: Jan 14 2010, 18:45

--------------------

+Quote Post
srsly
post Jan 27 2010, 12:39
Post #16

KuroKy

update to 6.66b?:<

--------------------
łatwo.

+Quote Post
zipi
post Jan 27 2010, 12:51
Post #17

Invoker

Serwer: Northrend
Nick: zipi

CYTAT(serdel @ Jan 14 2010, 18:44) *
no cze , jesli nie widziales jego foty , to radze nie karac ich , typ wyrwie ci kregoslup na lanie spojrzeniem

bic niczego sie nie boi co najwyzej katanowiec moze z nim konkurowac ; D

--------------------

+Quote Post
ShroomOfDoom
post Jan 27 2010, 18:54
Post #18

Invoker

Tak, 6.66b teraz graną wersją, patch 1.24d wink.gif

--------------------

łaski nie będzie.
(...)
Siwy dym i białe sadze,
Tak wiem będą jasełka,

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 8th September 2010 - 01:53